Ad van Geloven gelooft in Duurzame Palmolie

In Nederland komt er, terecht, steeds meer aandacht voor Duurzame Palmolie. Ook bij Ad van Geloven nemen wij belangrijke stappen in dit kader. We vinden het onze taak als marktleider om hierin onze verantwoordelijkheid te nemen.
 
Palmolie wordt verkregen uit plantages in Indonesië en Maleisië. Deze landen zijn erg afhankelijk van palmolie. Echter worden er hiervoor vaak illegaal regenwouden gekapt waardoor de leefomstandigheden voor zowel mens als dier in deze gebieden verslechteren. Daarnaast gaat het kappen van de regenwouden ook ten koste van het milieu.
 
Om als Ad van Geloven ons steentje bij te dragen aan ‘een betere wereld’ zijn we aangesloten bij Green Palm en kopen we vanaf 1 januari 2011 certificaten Duurzame Palmolie. We volgen hier het Book&Claim principe. Dit houdt in dat met het geld van de certificaten de fabrikanten van de palmolie zorgen dat de plantages duurzaam worden, dat er geen regenwouden gekapt worden maar ook dat de werknemers hier op de juiste manier worden behandeld. Door de inkomsten van het Book&Claim principe, worden plantages duurzaam gemaakt, zodat in de toekomst volledig duurzaam geproduceerde palmolie verhandeld en verwerkt kan worden.
 
Op deze manier ondersteunen wij als Ad van Geloven Duurzame Palmolie. Omdat we dit zo belangrijk vinden, hebben we besloten om dit in ALLE producten door te voeren zowel voor merk als private label.
 
Meer informatie? U kunt hiervoor contact opnemen met Ad van Geloven (tel. 013 4640680)